HISTÒRIA

FORMACIÓ DEL DELTA DE L'EBRE

​​El Delta de l’Ebre és una plana formada per diferents materials -sorres, argiles i llims- dipositats a la desembocadura del riu per l’efecte de l’erosió, el transport i la sedimentació de l’Ebre. La terra, de manera permanent o temporal, està solcada per aigües salades, salobres i dolces que conformen diferents paisatges i ambients. En el recorregut del riu buscant la sortida al mar, hi ha un testimoni excepcional, l’illa de Buda.

ENTRAR

LES BARRAQUES

Les barraques són una de les construccions vegetals més singulars de Catalunya i d’arreu del món. Pertanyen a una tradició mil·lenària i universal que es remunta fins al neolític i que ha perdurat fins els nostres dies.

ENTRAR

EL CARRILET DEL DELTA

L’existència del carrilet del Delta va contribuir a fer desaparèixer el tradicional aïllament de les poblacions del Delta de l’Ebre i va permetre a la gent del Delta rebre noves influències de tot tipus. No és d’estranyar, per tant, la nostàlgia i sentiment amb què es recorda en aquestes terres el Carrilet.

ENTRADA

EL COLMETEIG

Avui en dia es parla molt del canvi climàtic i dels efectes negatius que pot tenir al Delta de l’Ebre l’augment del nivell del mar. Una gestió responsable dels sediments del delta podria fer augmentar el nivell dels arrossars a un ritme superior al que provocarà el canvi climàtic en les aigües del mar. És per això que us explicarem en què consisteix el colmeteig i els seus efectes positius.

ENTRAR

Presentat a Tot Parc

El servidor ha trobar un error.

Enviat

TOT PARC 2015