LES PLATGES DEL DELTA DE L'EBRE

Les platges del Delta tenen una sorra molt fina i aigües clares i poc profundes. A més, en la gran majoria, es poden practicar diversos tipus d'activitats i esports d'oci com el windsurf, el surf d'estel, la vela, el rem, el piragüisme o la pesca.

 

A l'estiu les temperatures oscil·len entre els 21ºC de mínima i els 32ºC de màxima, amb una suau brisa de garbí que manté l'ambient fresc. Els hiverns són molt suaus, amb dies clars i assolellats que fan del litoral un dels llocs preferits per passar uns dies tranquils i inoblidables durant tot l'any.

 

Les platges de l'hemidelta esquerre

 

Les platges de l'Ampolla es caracteritzen per la seva variada configuració. Trobem d'aigües tranquil·les i amb poca profunditat, ideals per als més petits i també d'altres amb pedres petites o de sorra amb penya-segats vermells. Destaca la platja de l'Arenal, una platja quilomètrica de sorra fina i daurada coneguda també com la platja de la Calma.

 

Seguint la línia de costa, trobem la platja del Fangar amb formacions de dunes de gran valor ecològic, ja que són de les més ben conservades del litoral català. Són curiosos els miratges, efecte òptic que ens farà creure que els cotxes circulen per dins de l'aigua.

Una mica més endavant tenim la platja de la Marquesa, molt exòtica, on se situa la zona de dunes fixes més important del Delta. Dóna refugi a molts animals, com rèptils, insectes, micromamífers i algun amfibi.

 

La platja de Riumar és una excel·lent platja de 2.600 metres de llarg i 150 metres d'amplada, arran de la urbanització que porta el mateix nom. Es caracteritza per la seva gran tranquil·litat, ideal per a les famílies. Té la sorra molt fina i llargues i boniques passarel·les • les de fusta per travessar les dunes. Les aigües són càlides i poc profundes. També és un dels llocs preferits i que no es poden perdre els windsurfistes i practicants del surf d'estel.

 

La Bassa de l'Arena és una altra platja que convé destacar, té una longitud de 1.000 metres, molt poca ocupació i aigües transparents amb sorra fina, però no té serveis de salvament.

 

Les platges de l'hemidelta dret

 

En l'hemidelta dret del riu trobem les platges del Migjorn, l'Alfacada i la Platjola. Aquestes són extenses platges desèrtiques d'aigües transparents, càlides i poc profundes on gaudir de l'amplitud de l'espai, relaxar-se i gaudir de la natura. Enmig és la platja del Serrallo, una de les més salvatges del Delta i amb una zona naturista.

 

Seguint la costa, trobem la Platja del Eucaliptus, on encara podem observar ramats de bous pasturant entre sosars i jonqueres que ens recorden altres temps, quan el Delta era un camp de pastura, abans de l'existència dels canals i el cultiu de l'arròs . Es caracteritza per ser una platja verge, sense l'acció de l'home, amb una flora autòctona i grans espais oberts i insòlits on passejar i gaudir del temps d'oci.

 

També cal fer especial esment a la Platja del Trabucador, un lloc aïllat dels espais urbans. És una gran llengua de sorra daurada i aigües tranquil·les de 6.500 metres de llarg i 100 metres d'ample que tanca la badia dels Alfacs i constitueix el port natural més gran d'Europa. Al final de la platja trobem la Punta de la Banya, zona d'importància ornitològica excepcional.

 

A la població de Sant Carles de la Ràpita trobem diverses platges com la de les Delícies, la del Codonyol o Martinenca. Totes són d'aigües tranquil·les i permeten una gran varietat d'esports nàutics com la vela, el windsurf, l'esquí nàutic o la pesca. Són platges assolellades i de gran animació, on es pot gaudir d'una immillorable i variada gastronomia.

TOT PARC 2015