PELS PORTS DE TORTOSA-BESEIT

Accés al lloc de sortida: Per fer la sortida tenim dues opcions. La primera, des de Prat de Comte; la sortida del poble en direcció a la Fontcalda és un bon lloc per deixar els vehicles. L’altra opció és des de l’antiga estació de Prat de Comte, a uns tres quilòmetres del poble. Si ens decidim per aquesta última, s’ha de tenir en compte que comencem l’itinerari a partir del quilòmetre 3,95 i ens saltem el principi del recorregut, que va del poble a la Fontcalda, i, al final, la pujada de l’estació al poble.

 

Descripció de la ruta

km 0,00. SORTIDA. Sortim del poble seguint els senyals del sender GR 7, per la carretera de la Fontcalda, que va pujant.

 

km 0,80. DESVIAMENT. Al final de la pujada deixem la carretera i girem a la dreta, per un estret camí asfaltat, seguint els senyals del GR. S’acaba l’asfaltat i continuem per camí de terra, que després d’una curta baixada s’acaba. Seguim per una sendera que fa pujada, seguint les senyals del GR. Després d’un petit tram que hem de fer a peu, arribem al final de la pujada, al coll de la Salve, nom que es deu al fet que el camí pel qual circulem és lloc de pas d’una romeria que es fa des de Prat de Comte. Després del coll comencem la baixada, que en principi és molt pedregosa i amb revolts molt tancats que fan difícil de fer-la amb bici, però més endavant millora i es converteix en una sendera molt bona fins a l’antiga via de Val de Zafán, on s’acaba.

 

km 2,60. FINAL DE LA SENDERA. Al fons veiem les edificacions de l’ermita i el balneari de la Fontcalda. Girem cap a l’esquerra pel túnel.

 

km 3,95. ESTACIÓ DE PRAT DE COMTE (variant 1). Després de creuar dos túnels, arribem a l’estació. Per la nostra dreta, davant de l’entrada de l’estació, comença la carretera asfaltada que puja al poble i davant mateix de l’estació surt a la dreta el camí de terra que hem de seguir. Fem una curta baixada, creuem el riu Canaleta per un petit pont de fusta i continuem sense deixar la pista que puja per la vall del Frare. El Frare és una curiosa roca que hi ha al mig de la pujada i que té forma de frare en posició penitent.

 

km 7,00. PUJADA. Al principi de la zona de conreu hi ha una pujada suau; després, quan arribem al pinar, la cosa es complica per culpa dels veritables “murs” que ens trobem, els quals, depenent de l’estat de la pista (terreny argilenc), poden ser impossibles de fer sense haver de baixar de la bici.

 

km 9,15. CAMÍ DE LA FONTCALDA. Al final de la pujada la pista planeja una estona pel costat d’uns conreus fins al coll d’en Torner, on trobem el camí asfaltat que va de la carretera de Gandesa a la Fontcalda; el seguim cap a la dreta.

 

km 9,20. DESVIAMENT. Cinquanta metres més endavant abandonem la carretera i continuem per una pista de terra que surt a l’esquerra, ampla i en molt bon estat. Hi ha un cartell indicador on es llegeix “Ermita de Santa Maria de la Magdalena”. Seguim sempre per la pista principal.

 

km 10,90. DESVIAMENT (variant 2). Gairebé al final de la pujada ens desviem a l’esquerra per la pista que baixa a l’ermita de la Magdalena. A mitja pujada hem deixat una pista a la dreta i poc abans del desviament un altra pista a l’esquerra que va a un repetidor.

 

km 11,40. ERMITA. Passem per davant de l’ermita i baixem cap a la dreta a la recerca dels rostidors; després girem a l’esquerra i seguim per un camí que passa per davant dels serveis. Uns metres després, veiem una imatge de la Mare de Déu i girem a l’esquerra seguint una sendera (PR; marques groc i blanc). Un poc més avant deixem el GR (marques riog i blanc) que segueix cap a l’esquerra. La sendera, una mica tècnica, és prou neta per poder gaudir-ne; baixa per la dreta del barranc de Pàndols i, una mica abans del final, gira a la dreta i canvia de barranc. Al final de la sendera creuem un petit bancal i connectem amb una pista que seguim a l’esquerra; a l’inici fa una suau pujada i després davalla ràpidament enmig de les finques d’oliveres.

 

km 15,85. CARRETERA C-235. La pista s’acaba a la carretera que puja cap a Gandesa; girem a la dreta i la seguim en direcció al Pinell de Brai.

 

km 16,80. ENCREUAMENT. Quan arribem a l’encreuament d’accés al poble girem a la dreta i continuem per la carretera vella, en suau pujada direcció Prat de Compte.

 

km 21,40. ESTACIÓ DE PINELL. La carretera fa una baixada amb molts revolts i, abans de creuar el riu Canaleta, l’abandonem i continuem per un camí a l’esquerra que ens porta a l’antiga estació de ferrocarril de Val de Zafán. Un cop arribem a l’estació, continuem cap a l’esquerra, per dins d’un túnel, seguint l’antic traçat de la via.

 

km 26,50. ESTACIÓ DE PRAT DE COMTE. Seguim creuant túnels i ponts per damunt del riu Canaleta. Arribem un altre cop al balneari de la Fontcalda i després a l’estació de Prat de Comte, per on ja havíem passat al començament de l’itinerari. Deixem l’estació a l’esquerra i continuem recte per camí asfaltat de pujada fins a Prat de Comte. A la dreta podem veure la preciosa Agulla de Bot, la Falconera, l’Agulla de Migdia, etc.

 

Variant 1

Dificultat: baixa

 

Al quilòmetre 10,90, al desviament cap a l’ermita de la Magdalena, continuem recte fins al final de la pista (mig quilòmetre aproximadament), i arribem al cim de Pàndols, on hi ha una caseta de vigilància forestal i un espectacular mirador amb un monument a la batalla de l’Ebre. Pels voltants d’aquesta zona encara es troben restes dels refugis i trinxeres de la guerra, així com metralla i llaunes de conserves amb què s’alimentaven els soldats.

 

Variant 2. Molt interessant

Dificultat: mitjana-alta

 

A uns 200 metres de l’esmentat desviament de l’ermita, també en direcció a Pàndols, trobem una gran esplanada amb un pal senyalitzador del GR. Girem cap a la dreta, seguint els senayls del GR. Els primers metres va seguint una pista forestal, i continua seguidament per una magnífica sendera amb espectaculars vistes del Canaleta. Després ens trobem amb una pista que seguim cap a l’esquerra fins al final, on tornem a trobar la sendera. Aneu amb compte, ja que la sendera que hem de seguir no és la que es veu davant, sinó que és la que surt cap a l’esquerra, a la recerca del cingle. El tram que ens resta és un mica més tècnic però accessible i, excepte un parell de passos i alguna petita pujada, el farem sense haver de baixar de la bici. Uns metres després de passar per sota d’una gran cova arribem al camí asfaltat de la Fontcalda (coll d’en Canar), camí que cap a la dreta ens portaria un altre cop al desviament del quilòmetre 9,20 del recorregut principal i que seguim cap a l’esquerra uns 500 m fins arribar a un petit coll on canvia de vessant. Abans de passar aquest coll, abandonem el camí asfaltat i continuem per la pista de terra que surt a l’esquerra (camí del molí de Gandesa). Aquest camí fa una llarga i molt ràpida baixada fins al riu Canaleta. Aneu amb compte i seguiu el camí principal sense parar atenció als desviaments, ja que n’hi ha un a la dreta, que va cap al molí, i després un a l’esquerra, on us podeu confondre. Un cop al riu, el seguim un estona enmig del canyar, i després el creuem per dins de l’aigua, fem una petita pujada i arribem a la via, on connectem amb el quilòmetre 23,70 de l’itinerari principal. Per continuar, girem a la dreta, seguint la via.

TOT PARC 2015